Kosttilskud Sund kost og livsstil

Brottrunk – en gave til immunforsvaret og resten af dig

Brottrunk er en mælkesyrnet, gæret drik med særlig indvirkning på immunforsvaret. Den er af specialfremstillet fuldkornsbrød. På grund af sin påfaldende afgiftende virkning er Brottrunk i de senere år blevet mere og mere kendt, samtidig med at der er blevet offentliggjort nogle opsigtsvækkende undersøgelser.

Brottrunk er en gave til immunforsvaret og resten af dig

Brottrunk indeholder ved siden af mælkesyre en række biologisk aktive enzymer. Mælkesyre har i kraft af sin evne til at udvikle brint-ioner en særligt desinficerende virkning. Det mest bemærkelsesværdige ved Brottrunks virkning er en styrkelse af immunsystemet og afgiftningen. Til Brottrunks anvendelsesområde (i det mindste som supplerende middel) hører også disse forskellige allergiske lidelser: Atopisk dermatitis (neurodermitis), kontaktallergi, allergisk rhinitis og astma, nældefeber (urticaria), tilbøjelighed til fødevareallergi/-intolerance.

Spezialklinik Neukirchen  i Tyskland undersøgte man i 1992 35 patienter i alderen fra 3 til 35 år med klinisk konstateret neurodermitis (26 tilfælde) og psoriasis (9 tilfælde). I løbet af undersøgelsesperioden (3-5 uger) fik patienterne ingen antibiotisk eller antimykotisk behandling og ingen semielementær ernæring, baseret på soja- eller komælkepræparater. Der blev alene givet klinikkens normale rotationsdiæt. I de første 2 uger fik patienterne ca. 40 ml Brottrunk fortyndet i mineralvand, efter dag 15 fik de 50 ml ufortyndet Brottrunk 3 x dagligt, og fra den 21. dag fik de 100 ml ufortyndet Brottrunk 3 x dagligt. Efter 3 ugers behandling kunne der påvises en meget positiv virkning af præparatet på tarmfloraens sammensætning. Særligt bemærkelsesværdig var den hæmmende virkning på  E. coli-, klebsiella-, proteus- og staph. aureus-stammerne såvel in vivo som in vitro.

Samtidig kan man allerede efter 21 dages indtagelse påvise en signifikant stimulering på væksten af sunde mælkesyreproducerende bakterier som lactobacillus sp., bifidobacillus sp. og enterokokker. Da netop de mælkesyreproducerende stammer hos patienter med neurodermitis og psoriasis er signifikant reduceret i forhold til de patogene stammer, egner Brottrunk sig særdeles godt til biologisk bekæmpelse af sådanne dysbiotiske tilstande. Den udmærkede tolerance ved allergier og psoriasis og fraværet af bivirkninger gør præparatet anbefalelsesværdigt til den biologiske bekæmpelse af forskellige tarmfloraforstyrrelser.

Anbefalet dosis: Et glas til måltiderne (20 ml) tre gange dagligt.

Oversigt over indhold i 100 ml Brottrunk 

Energi 34 kJ (8 kcal)

pH-værdi 2,9
Protein 1,4 g
Fedt 0,07 g
Mælkesyre (D/L) 1,0

Mineraler

Natrium 26,0 mg
Kalium 24,5 mg
Calcium 10,5 mg
Magnesium 5,0 mg
Jern 0,44 mg
Mangan 0,09 mg
Zink 0,26 mg
Kobber 0,003 mg
Klor 70 mg
Fosfor 7,8 mg

Vitaminer

B1 10 mcg
B2 20 mcg
B6 40 mcg
B12 3 mcg
Niacin 90 mcg
E 370 mcg
Pantotensyre 10 mcg

Aminosyrer

Alanin 33 mg
Arginin 33 mg
Asparginsyre 40 mg
Glycin 42 mg
Glutaminsyre 14 mg
Leucin 30 mg
Serin 39 mg
Threonin 30 mg
Tyrosin 20 mg
Valin 20 mg
Lysin 36 mg

Fermentkorn

Et andet værdifuldt produkt er Fermentkorn. Det udvindes sammen med mælkesur, gæret Brottrunk som en fast substans og fås i kapselform. Blandt virkningerne kan nævnes:

  • Brottrunk er en gave til immunforsvaret og resten af dig. Fås også i kapselformStabilisering af tarmmiljøet. Fjernelse af gærings- og forrådnelsesbakterier
  • Fordøjelsesstimulering
  • Antiallergivirkning
  • Forbedring af fødevaretolerance
  • Antireumatisk middel
  • Opbygning af den almindelige modstandskraft, reduktion af infektionshyppigheden
  • Antidepressiv virkning, hurtigere helbredelse efter neurologiske sygdomme
  • Hurtigere opbygning af styrke, hurtighed og udholdenhed hos sportsfolk
  • Bedre livsbetingelser for den sunde tarmflora.

Virkningen forklares af en kvalitativ forbedring af kornbasen (hvede, rug og havre) igennem en kontrolleret mælkesyregæring. I slutproduktet findes også 9 mikrogram B12-vitamin pr. 100 g Fermentkorn, dannet under forædlingsprocessen.

Læs også
Brottrunk – sundhed på flaske
Brottrunk og Fermentkorn
Gi’ tarmfloraen Brottrunk – det har den rigti’ godt af!
Brottrunk kan forhindre svampedannelser i tarmen
Brottrunk til behandling af psoriasis
Brottrunk: Det flydende brød kan også helbrede miljøet
Brød med Brottrunk
Cocktail med Brottrunk og agurk